Nationella utbildningsveckan

Varje sommar i augusti hålls Kärleksakutens nationella utbildningsvecka på Hjälmargården utanför Vingåker. En fullspäckad vecka med föreläsare som tillhör Sveriges främsta inom sina ämnen. Alla bidragande till en enorm kunskapsbas hos de kärleksakutare som deltar på utbildningen. Förutom föreläsningar i världsklass bjuds det även på metoder för sexualupplysning, workshops, roliga kvällsaktiviteter, bad, trevligt sällskap, nya bekantskaper och utbyten med andra kårorter.

Utbildningen är helt gratis förutom att en betalar en depositionsavgift som fås tillbaka efter slutförande av kursen. I detta ingår boende, mat, aktiviteter och utbildning, dvs allt. En betalar dock resa till och från Vingåker själv. Information om hur en ansöker skickas ut via nyhetsbreven och på sociala medier under våren.

Resultatet av denna utbildning blir många kunniga diplomerade sexualupplysare som sedan kan sprida sin kunskap vidare ut i landet.

Vill du få mer information eller anmäla ditt intresse för att gå utbildningsveckan?

Kontakta utbildningsveckan @ karleksakuten.se.

 

 

Vidareutbildning

Vissa år anordnar Kärleksakuten en vidareutbildning under hösten, för alla som har gått utbildningsveckan tidigare. Den är 3-4 dagar lång och brukar äga rum i Stockholm. Utbildningen syftar till att låta deltagarna fördjupa sig inom vissa väl valda områden inom sexualupplysningsrelaterade ämnen, som de själva får vara med och påverka.

När och om en sådan utbildning ska anordnas sprids information via nyhetsbreven och sociala medier.

Har du frågor om vidareutbildning eller vill framföra din önskan om att en sådan ska anordnas?

Kontakta viceordforande @ karleksakuten.se.

Lokala utbildningar

Många av våra lokalorter anordnar varje termin en utbildningshelg eller utbildningsdag. De består av en crashcourse i hur en är en bra sexualupplysare samt alla faktakunskaper som kan tänkas behövas. Dessa är ofta ett tillfälle för äldre medlemmar att föra över sin kunskap till nyare förmågor och även ge en djupare introduktion till vad Kärleksakuten handlar om. Ett bra första steg inför ett eventuellt större engagemang och vidare utbildning, eller bara en kul grej med nya kunskaper och nya bekantskaper.

Kontakta din lokala internsamordnare för mer information om vad just din lokalort planerar för utbildningar.

Göteborg
Intern samordnare
intern.goteborg @ karleksakuten.se

Linköping
Intern samordnare
intern.linkoping @ karleksakuten.se

Norr
Intern samordnare
intern.norr @ karleksakuten.se

Skåne
Intern samordnare
intern.skane @ karleksakuten.se

Stockholm
Intern samordnare
intern.stockholm @ karleksakuten.se

Uppsala
Intern samordnare
intern.uppsala @ karleksakuten.se

Örebro
Intern samordnare
intern.orebro @ karleksakuten.se

 

 

NH

Två gånger varje vår, och en gång varje höst anordnar IFMSA (organisationen som Kärleksakuten tillhör) en nationell helg för alla medlemmar. För endast någon hundralapp får du åka på en fullspäckad helg med aktiviteter för alla IFMSA-medlemmar, och aktiviteter specifikt för oss som arbetar med projekt som Kärleksakuten. Föreläsningar, workshops, möten, trainings och mycket mer finns att välja på. Det bästa är att du väljer helt själv vilka aktiviteter du vill gå på under helgen! På lördagkvällen anordnas en sittning där alla får socialisera under mindre ordnade former.

NH ger dig även chansen att besöka någon av städerna i Sverige som har läkarutbildning (Umeå, Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund, Linköping, Örebro), som arrangerar NH i turordning. Det första NH varje år är antingen i Stockholm eller Uppsala, och innebär årsmöte parallellt med andra aktiviteter, för alla som hellre går på det.

Du anmäler dig genom den länk till anmälan som skickas ut via mail och facebook inför varje NH. I priset ingår boende, mat, sittning, reseersättning (upp till en gräns baserat på kårort) och aktiviteter!

Har du frågor?

Kontakta viceordforande @ karleksakuten.se.