Runt om i landet har nu lokalorternas verksamhet satt igång, och flera av orterna har under förra helgen haft sina lokala utbildningshelger där medlemmarna bl.a. får grundläggande kunskaper om sexuell hälsa, normer och hur det är att vara sexualupplysare! Hittills har KA Skåne, KA Göteborg och KA Linköping haft sina lokalutbildningar, och nästa helg, den 8-9 oktober, kommer även KA Norr att hålla sin lokalutbildning.

”I helgen var det än en gång dags för oss i Skåne att utbilda nya utryckare! I sann lägeranda intog ett härligt gäng från bla läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och psykologprogrammet en scoutstuga för en natt! Med otrolig mat lagade av våra fantastiska mathens och en brasa för att hålla oss varma kunde det inte bli annat än en riktigt bra utbildningshelg för våra framtida utryckare! Tack vare lekar och övningar så som kondomstaffet, tipsrunda och Walk of Privledge samt en massa intressanta föreläsningar blev det massor av skratt och härliga diskussioner långt in på natten! Vi i Skåne ser fram emot att dessa duktiga utryckare nu kommer ut i skolorna för att föra kunskapen vidare!”

– KA Skåne

 

 

”Kärleksakuten Göteborg startade oktober månad med en utbildningshelg på Brännö i Göteborgs skärgård. Vi startade helgen med en klassisk simulerad utryckning Under första dagen hade vi även besök av Evelina Odle som jobbar på M-shop, en sexbutik på Andra långgatan. Evelina hade tagit med sig sexleksaker som vi gick igenom en och en. Dag 2 började med frukost innan vi fick besök av Angelica Löwdin, transperson och transaktivist. Angelica pratade om begreppet HBTQI och framför allt om trans. Dels om personliga erfarenheter och historia, men även om psykisk ohälsa bland transpersoner. Helgens sista föreläsning hölls av Olivia Marsh Landén, före detta kärleksakuten-medlem och vice ordförande i nationella styrelsen 2015. Föreläsningens titel var Sex och relationer och var utformad som en diskussionsföreläsning. Olivia berättade om vikten av god kommunikation för att få en så hållbar relation som möjligt, vare sig det gäller sex eller relationskonflikter.

En väldigt mysig helg helt i Kärleksakutens anda!”

– KA Göteborg

 

 

”Söndag 2 oktober hade Linköping terminens utbildningsdag. Schemat var späckat och innehöll allt från anatomi till diskussioner om porr och samtal med erfarna kärleksakutare hur det egentligen är att prata sex och känslor med en klass. En tapper skara fortsatte med tacomiddag på kvällen! Efter dagens slut finns det nu ett nytt gäng kärleksakutare peppade och redo på att åka ut på utryckningar!”

– KA Linköping

 

 

Är du sugen på att gå en lokal utbildning? Hör med din lokala styrelse när nästa utbildning är planerad och hur en gör för att anmäla sig! Du kan även klicka här för mer allmän info angående våra utbildningar.